31 اردیبهشت 1404 20:21
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، در این پنلهای تخصصی جمعی از شرکتهای فناور و دانشبنیان که موفق شدهاند محصولات کاربردی و نوآورانهای را با کمک فناوری نانو به مرحله تولید و تجاریسازی برسانند، به معرفی محصولات خود و همچنین آخرین اقدامات و دستاوردها در حوزه نانو فناوری پرداختند. محصولات این شرکتهای فناور در حال حاضر وارد بازار شده و به فروش میرسند و نقش موثری در ارتقای راندمان و بهرهوری صنعت برق کشور ایفا میکنند.
نقش نانوفیلترهای نیروگاهی در بهبود ناترازی برق
"جواد فروندی" مدیر دفتر تحقیقات شرکت دانش بنیان بهران فیلتر مشهد در پنل تخصصی که در حاشیه نشست هماندیشی با موضوع «نقش بهکارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق» برگزار شد با اشاره به نقش نانوفیلترهای نیروگاهی در بهبود ناترازی برق اظهار کرد: این فیلترهای ارتقا یافته با استفاده از نانو الیاف در زمینه حفظ توربین و بالابردن راندمان توربین ها کاربرد دارد.
وی با ارائه گزارشی در خصوص استفاده از فیلترهای تولید شده به کمک فناوری نانو، به اهمیت بالا بردن راندمان توربین ها و کاهش هدررفت انرژی تاکید کرد و به مقایسه عملکردی فیلترهای معمولی و نانوفیلترها در توربین های نیروگاهی پرداخت.
"فروندی" در این پنل همچنین به بررسی عوامل خرابی پره های توربینهای نیروگاهی، عوامل کاهش راندمان، نقش فیلترهای ارتقا یافته به کمک نانو الیاف و نقش حفاظتی این فیلترها از توربینها پرداخت.
جلوگیری از اتلاف انرژی در نیروگاهها با به کارگیری عایق های نانوساختار آئروژل
"حسن برگزین" مدیرعامل شرکت دانش بنیان پاکان آتیه نانودانش نیز در پنل تخصصی برگزار شده با اشاره به بحث جلوگیری از اتلاف انرژی در نیروگاهها با به کارگیری عایق های نانوساختار آیروژل بر استفاده از این عایق ها در بخش های مختلف کشور تاکید کرد.
وی افزود: عایق های نانوساختار آیروژل نسل جدید عایق هایی است که با توجه به بحث گرمایش جهانی استفاده از آن ها بسیار حائز اهمیت است. اکنون این دانش به صورت صنعتی توسعه پیدا کرده و بیش از ۷ سال است از این عایق ها در صنایع پالایش و پتروشیمی و صنایع دفاعی کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
برگزین عنوان کرد: اولویت اول کشور برای کاهش ناترازی برق باید استفاده از عایق هایی باشد که به کاهش اتلاف انرژی کمک می کند. اکنون با پیشرفت های تکنولوژی عایق هایی ساخته شده که به افزایش بهره وری و کاهش اتلاف انرژی کمک می کند.
وی با انتقاد از وضعیت عایق و عایق کاری در ایران گفت: به بهینه سازی مصرف انرژی در کشور چندان توجه نمی شود و این مساله درحالی است که میتوان با عایق کاری مناسب و نصب عایقهای به روز این موضوع را به خوبی مدیریت کرد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پاکان آتیه نانودانش در این نشست خواص نانوعایق آیروژل و اهمیت استفاده از این نانوساختار را تشریح کرد.
نقش نانوپوشش ها در بهینه سازی عملکرد توربین های گازی
همچنین "حسن علمخواه" عضو هایت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه بوعلی سینا همدان و مدیر شرکت دانش بنیان فناوران سخت آرا در این پنل در خصوص نقش نانوپوشش ها در بهینه سازی عملکرد توربین های گازی گزارشی جامع ارائه کرد و گفت: حدود ۷۰ درصد چالش های صنعت، چالش های مربوط به سطح قطعات و تجهیزات است.
وی در این نشست درباره عوامل مخرب سطوح توربین های گازی توضیحاتی ارائه کرد و به بررسی فولینگ یا رسوب مواد معدنی روی سطوح این توربین ها پرداخت.
عوامل کاهش راندمان توربین های گازی و استفاده از نانومواد بر روی پره های توربین های گازی به منظور کاهش اثرات پدیده فولینگ و به تبع آن افزایش راندمان از دیگر بحث های ارائه شده در این پنل بود.
در پایان این پنل تخصصی با اهدای هدایایی از فناورانی که در حوزه نانوساختارها به ارائه تولیدات و محصولات خود پرداخت، تجلیل به عمل آمد.
این پنل تخصصی امروز ۳۱ اردیبهشت ماه در حاشیه نشست هماندیشی با موضوع «نقش بهکارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق» با حضور کارشناسان، اساتید و فعالان حوزه صنعت برق و فناوری نانو در محل تالار فردوسی پژوهشگاه نیرو در تهران برگزار شد.