31 اردیبهشت 1404 11:25
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "عماد احمدوند" در نشست هم اندیشی نقش به کارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق که امروز ۳۱ اردیبهشت ماه در سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به سیاستهای ماموریتگرای توسعه فناوری نانو در حل مسائل ملی اظهار کرد: وارد دهه سوم توسعه فناوری نانو در کشور شدهایم و طی این سالها یک الگوی توسعه فناوری و نوآوری متفاوتی را در کشور تجربه کردیم.
وی افزود: در ستاد نانو عمده تمرکز ابتدا بر روی کارهای پژوهشی بود و بعد متوجه شدیم که ظرفیتهای ویژهای در حوزه نانو فناوری داریم.
"احمدوند" با اشاره به توسعه فناوری نانو در کشور عنوان کرد: بالغ بر ۱۷۵۰ محصول در شرکتهای فناور داخلی در حوزه نانو تولید و در حال استفاده است و این نشان از توان داخلی در حوزه فناوری نانو است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو ادامه داد: بالغ بر ۴۰۰ شرکت مرتبط با فناوری نانو در داخل کشور در حال فعالیت و تولید هستند و شاخصهای اصلی حمایت از توسعه بازار فروش این شرکتها و افزایش محصولات تولیدی آنها است.
وی خاطرنشان کرد: ۶۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ فروش محصولات نانویی در کشور بوده است و همچنین ۱۴۵ میلیون دلار صادرات محصولات نانو در سال ۱۴۰۲ ثبت شده است.
"احمدوند" ادامه داد: تمرکز ما اکنون در دهه سوم توسعه فناوری نانو بر روی آن است تا اثرات محصولات فناوری نانو در حل مسائل حوزههای اقتصادی و اجتماعی باشد. این مساله محوری در سند ملی نانو یک محور جدید است که در دهه سوم مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: از اولویتهای برنامه ملی نانو بحث انرژی، آب و محیط زیست، کشاورزی، سلامت و بهداشت و ساخت و ساز است. در حوزه انرژی که یکی از این اولویتها است، ایجاد زنجیره ارزش بازارهای پیشرفته و ایجاد خط تولید نیمه صنعتی سلولهای خورشیدی نسل جدید نانوساختار از مهمترین ماموریتهای در دستور کار است.
وی افزود: براساس مسائلی که در اولویت ستاد نانو کشور است، در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حوزه سلامت و انرژی از نظر تعداد و تخصیص منابع مالی بیشترین تمرکز ستاد نانو کشور بر روی این دو حوزه بوده است.
"احمدوند" تاکید کرد: توسعه فناوری نانو باید به حل مسائل کشور کمک کند و این کار را با اجرای طرحها و پروژههای مختلف در دست انجام داریم.
وی در پایان گفت: مقاومت ما نباید در برابر فناوری های جدید زیاد باشد و پژوهشگاه نیرو باید به کمک ما بیاید و با قدرت ریسک بالاتری وارد فضاهای جدید شویم و از حرکت در مرز علم هراس نداشته باشیم.