31 اردیبهشت 1404 11:44
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "نسترن ریاحی نوری"، رئیس مرکز نانو پژوهشگاه نیرو، در نشست هماندیشی نقش بهکارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق که امروز (۳۱ اردیبهشتماه) در سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو برگزار شد، به معرفی مرکز نانو و مأموریتهای آن پرداخت و گفت: پژوهشگاه نیرو رویکردی کاربردی دارد و اغلب پروژههای ما در حوزه نانو، عملیاتی و قابل استفاده در صنعت برق بوده است و صرفا فقط کارهای تئوری نیست.
"ریاحی نوری" با بیان اینکه ۸۰ درصد اهداف نقشه راه ستاد نانو ریاست جمهوری تا سال ۱۴۰۴ محقق شده است، تأکید کرد: برای دستیابی کامل به اهداف تعیین شده به حمایتهای بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم تمامی برنامههای مصوب را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت ترویج و اطلاعرسانی دستاوردهای نانو در صنعت برق، افزود: هیچ محصولی بدون استاندارد قابل استفاده در صنعت برق نیست. تاکنون با همکاری سایر پژوهشگاهها، دستورالعملها و استانداردهایی برای نانوفیلترها، نانوسیالات مورد استفاده در نیروگاهها و کاربرد نانوپوششها روی مقرهها تهیه شده است تا محصولات نانویی امکان حضور در صنعت برق را پیدا کنند.
رئیس مرکز نانو پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: برای توسعه گستردهتر فناوری نانو در صنعت برق، نیازمند تدوین دستورالعملها و استانداردهای تخصصی بیشتری هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از نیازهای جدی راهاندازی آزمایشگاه مرجع است، گفت: در حال حاضر چنین امکاناتی را در اختیار نداریم و از این رو نیاز به احداث یک آزمایشگاه مرجع به شدت احساس می شود. امیدواریم با حمایت ستاد توسعه نانو، شاهد تحقق این مهم باشیم.
"ریاحی نوری" اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم ما، رصد علم و فناوری در صنعت برق است تا حرکت این حوزه همگام با دانش جهانی باشد. تلاش داریم با تکیه بر پژوهش و توسعه دانش فنی، جایگاه علم و فناوری نانو را در کشور ارتقا دهیم.
وی استفاده از فناوریهای جدید در صنعت برق را چالشبرانگیز دانست و گفت: با حمایت پژوهشگاه نیرو، توانستهایم برخی نمونههای آزمایشگاهی را به مرحله پایلوت برسانیم تا پس از تأیید موفقیتآمیز، امکان بهرهبرداری صنعتی از آنها فراهم شود.
رئیس مرکز نانو پژوهشگاه نیرو اظهار کرد: کاربرد فناوری نانو در تجهیزات خطوط انتقال، پستها، انرژیهای تجدیدپذیر، سلولها و ماژولهای خورشیدی، ذخیرهسازهای انرژی و نانوکامپوزیتها از اولویتهای ما است. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بزرگترین راهکار برای عبور از ناترازی انرژی کشور است و فناوری نانو میتواند در این مسیر نقش برجستهای ایفا کند.
وی ادامه داد: هدف ما تجاریسازی محصولات نانویی است تا بتوانند در مواردی چون آبشیرینکنها، سلولهای خورشیدی و عایقها به کار رود.
"ریاحی نوری" در پایان گفت: بسیاری از محصولات و فناوریهایی که در مرکز نانو پژوهشگاه نیرو تولید میشود، همگام با دانش جهانی است. اما با توجه به شتاب فزاینده پیشرفت نانو در دنیا، باید ثبت اختراعات را در این زمینه جدی بگیریم و انتظار داریم ستاد نانو حمایت بیشتری داشته باشد.