پژوهشگاه نیرو،فناوری نانو،نشست هم اندیشی نقش به کارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق
چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404
EN

تاکید بر اقتصاد نانو برای تحقق بهره‌برداری گسترده‌تر از فناوری نانو در صنعت برق کشور / مشکلات اقتصاد برق باعث ناترازی انرژی کشور شده است

عضو هیات علمی گروه پژوهشی مواد غیر فلزی پژوهشگاه نیرو با اشاره به مشکلات ساختاری اقتصاد برق و اقتصاد فناوری نانو، بر ضرورت توجه جدی به اقتصاد نانو به‌عنوان پیش‌شرط تجاری‌سازی و گسترش کاربرد فناوری‌های نانو در صنعت برق کشور تاکید کرد.

تاکید بر اقتصاد نانو برای تحقق بهره‌برداری گسترده‌تر از فناوری نانو در صنعت برق کشور / مشکلات اقتصاد برق باعث ناترازی انرژی کشور شده است
31 اردیبهشت 1404 12:12

 به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، "اشکان ذوالریاستین"، عضو هیات علمی گروه پژوهشی مواد غیر فلزی پژوهشگاه نیرو، در نشست هم‌اندیشی نقش به‌کارگیری فناوری نانو در کاهش ناترازی تولید برق که امروز (۳۱ اردیبهشت‌ماه) در سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو برگزار شد، به اهمیت رویکرد اقتصادی در توسعه فناوری نانو در صنعت نیروگاهی پرداخت و گفت: برای موفقیت در پیاده‌سازی فناوری نانو باید به اقتصاد نانو توجه ویژه داشته باشیم، چرا که این حوزه جزو فناوری‌های پرهزینه به شمار می‌رود.

 

مدیریت صحیح منابع و حرکت به سوی مدل‌های اقتصادی پایدار در این زمینه، پیش‌نیاز تحقق اهداف ماست.

 

وی با اشاره به خودکفایی کامل صنعت برق کشور تصریح کرد: با وجود آنکه در بخش فناوری و تولید، صنعت برق ایران به مرحله خودکفایی رسیده، اما مشکلات متعددی در اقتصاد برق باعث ناترازی انرژی شده است؛ موضوعی مشابه آنچه در اقتصاد فناوری نانو نیز دیده می‌شود.

 

"ذوالریاستین" افزود: اگر بخواهیم از ظرفیت‌های مقدماتی و بالقوه فناوری نانو در صنعت برق عبور کنیم و شاهد بهره‌برداری بالفعل از این فناوری در مقیاس بزرگ باشیم، باید زمینه اقتصادی آن را تقویت کنیم. تحقق این هدف نیازمند حمایت‌های زیرساختی، سرمایه‌گذاری و تدوین سیاست‌های حمایتی است تا جذابیت ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه افزایش یابد.

 

او با بیان اینکه فناوری نانو می‌تواند به وسیله ایجاد خواص جدید در مواد و بهبود کیفیت خواص پیشین، بسیاری از چالش‌های صنعت برق را حل کند، ادامه داد: لازمه دستیابی به این دستاوردها، عبور از موانع اقتصادی در حوزه نانو است. باید رویکردهای نوین و هم‌افزا در تولید، مصرف و تجاری‌سازی محصولات نانوفناورانه مورد تأکید قرار گیرد.

 

عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو تاکید کرد: با نگاه جدید به طبیعت و الهام گرفتن از الگوهای نوآورانه، می‌توان مشکلات اساسی صنعت برق و انرژی کشور را پشت سر گذاشت. همچنین با حرکت دادن تمامی ظرفیت‌های بالقوه نانوفناوری به سمت کاربردهای عملی، می‌توان به ارتقا بهره‌وری و کاهش ناترازی برق کمک شایانی کرد.

 

"ذوالریاستین" در پایان، خواستار توجه بیشتر سیاست‌گذاران و مدیران صنعت برق به حمایت مالی و اقتصادی از پروژه‌های نانویی شد تا صنعت برق ایران بتواند همگام با تحولات جهانی، نقش فناوری نانو را در ارتقای کیفیت و کارایی بیشتر نمایان سازد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.