وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو، تفاهم نامه همکاری ، وزارت نفت
دوشنبه 24 اردیبهشت 1403

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت

تفاهم‌نامه همکاری میان پژوهشگاه نیرو و معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، به منظور همکاری در انجام تحقیقات فناورانه جهت اکتساب، توسعه، بومی‌سازی و تجاری‌سازی فناوری‌های مورد نیاز طرفین به امضا رسید.

09 اردیبهشت 1403 14:02

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، این تفاهم‌نامه همکاری میان "مجید عمیدپور" رئیس پژوهشگاه نیرو و "وحیدرضا زیدی‌فرد" معاون وزیر نفت، در راستای همکاری برای انجام مطالعات مشترک و پژوهش‌های کاربردی و توسعه‌ای، تبادل اطلاعات، توسعه دانش و فناوری‌های مورد توافق، تهیه و تدوین روش‌های اجرایی، دستورالعمل‌ها، مقررات فنی و استانداردهای مورد نیاز صنعت انرژی (نفت و نیرو) مبادله شد.

تهیه و تصویب نقشه راه استانداردسازی و تعیین استراتژی بلندمدت اهداف کیفی در صنایع نفت و نیرو، همکاری مشترک در انجام خدمات مشاوره‌ای، مطالعاتی، آموزشی و تحقیقاتی، آزمایشگاهی، استانداردسازی، بازرسی، ارزیابی و تایید صلاحیت کالاها و خدمات مهندسی مطابق با استانداردهای معتبر، از جمله مهم‌ترین زمینه‌های همکاری قید شده در این تفاهم‌نامه است.
همچنین گسترش همکاری در استقرار نظام کنترل کیفی و امور نظارت بر حسن اجرای استانداردهای تخصصی مرتبط با صنایع نفت و نیرو در حوزه‌های مرتبط از قبیل تولید، ذخیره‌سازی، انتقال و توزیع انواع حامل‌های انرژی، همکاری در توسعه روش‌های اجرایی، دستورالعمل‌ها، مقررات فنی و استانداردهای مورد نیاز صنعت انرژی، همکاری در توسعه هوشمندسازی و علم داده‌ها در حوزه‌های کاربردی و مشترک، همکاری در تدوین نقشه راه توسعه هوش مصنوعی در حوزه انرژی با به کارگیری آخرین دستاوردهای علمی، همکاری و مشارکت در کمیته راهبری به کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت با بهره‌مندی از دانش خبرگان صنعتی و دانشگاهی، از محورهای اصلی این همکاری‌ها است.

براساس این تفاهم‌نامه طرفین با استفاده از ظرفیت داخلی، شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان دانشگاه‌ها نسبت به اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشترک اقدام خواهند کرد.