یکشنبه 09 اردیبهشت 1403

عدم اطلاع از نتایج تحقیقات و نوآوری‌های باعث دلسردی محققان می‌شود

مهندس چیت چیان مشاور عالی پژوهشگاه نیرو گفت: باید طی جلسات مستمر اطلاعات و نتایج تحقیقات به دست آمده تبادل گردد.

عدم اطلاع از نتایج تحقیقات و نوآوری‌های باعث دلسردی محققان می‌شود
21 خرداد 1398 16:39

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ در حاشیه برگزاری نخستین جلسه ارزیابی طرح‌های توسعه فناوری پژوهشگاه نیرو، مهندس چیت چیان به یادگیری و انتقال تجربیات میان پژوهشگران و محققان اشاره کرد و گفت: عدم اطلاع از نتایج تحقیقات و نوآوری‌های انجام شده میان اعضای یک سازمان نه فقط موجب می‌شود که پروژه‌ها نتوانند از نتایج کار همدیگر بهره‌مند شوند و سینرژی حاصل نمی‌شود بلکه یک بدی دیگر هم دنبال دارد و آن این است که همکاران دلسرد می‌شوند و این خیلی مصیبت بزرگتری است.
وی گفت اگر مایک موضوع را برای تحقیق دوباره به سازمان‌ها و نهادها و یا دانشگاه‌ها بدهیم این امر با صرف هزینه قابل حل است اما اینکه محققان و پژوهشگران نسبت به آینده دلسرد و ناامید شوند قابل جبران نیست و این در روحیه کاری همگان تاثیر د ارد.
وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسات، به آثار مثبت این هم اندیشی و ارزیابی در غنی تر شدن تحقیقات، صرفه جویی در استفاده از منابع و کاهش هزینه‌ها از طریق جلوگیری از تکرار کارهای تحقیقاتی انجام شده ، هم افزایی بین طرح‌ها با استفاده از اطلاع از نتایج و دستاوردهای دیگر طرح‌ها، گرفتن ایده‌های جدید و رفع اشکالات طرح و غنی شدن نتایج طرح‌ها، افزایش انگیزه‌های کار و شور ونشاط علمی محققان پژوهشگاه با اطلاع از وسعت مجموعه فعالیت‌های انجام شده و اطلاع از کار جدید و عرضه نوآوری، توسعه افق تفکر و بینش علمی همکاران با به روز شدن در مسائل گوناگون حوزه برق و انرژی و یادگیری و انتقال تجربیات و بهره‌گیری از نظرات و پیشنهادات وانتقادات اشاره نمودند.
مشاور عالی پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا فعالیتی تحت عنوان Research in progress وجود دارد که افراد وقتی پروژه‌ای اجرا می‌کنند جلساتی را تشکیل می‌دهند و با حضور تمامی اعضای انجام دهنده، پروژه برای سایرین ارائه می‌شود. در این فعالیت از تمامی اساتید و دانشجویان دعوت می‌شود تا در جلسه حضور یابند و در یک محیط غیررسمی و دوستانه نظرات در رابطه با پروژه دریافت می‌شود و این باعث می شود که این پروژه‌ها بسیار غنی تر شود.
چیت چیان همچنین اشاره کرد این جلسات به منظور اطلاع رسانی طرح‌های در حال انجام پژوهشگاه صورت می‌گیرد و این امر علاوه بر آثار مثبت اقتصادی و صرفه جویی در وقت و انرژی برای انجام دوباره موضوع، موجب تقویت روحیه همکاران و ایجاد شور و نشاط علمی در همکاران با اطلاع از وسعت مجموعه فعالیت‌های انجام شده در مجموعه پژوهشگاه نیرو و اطلاع از کار جدید و عرضه نوآوری خواهد شد.