یکشنبه 16 اردیبهشت 1403

کارگاه آموزشی مشترک وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد

کارگاه آموزشی مشترک وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد

کارگاه آموزشی مشترک وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد
19 شهریور 1397 14:03

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو، کارگاه آموزشی کاربرد فناوری‌های نوین اطلاعات در صنعت آب و برق با حضور مدیران وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نمایندگان شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو امروز روز دوشنبه 19 شهریورماه 97 در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات برگزار شد.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این مراسم با تاکید بر اینکه منابع سنتی در اقتصاد دنیا در حال تثبیت و افول هستند، عنوان کرد: با وجود چنین شرایطی اقتصاد دنیا به دلیل بهره وری در حال رشد است و این بهره وری امروزه با ابزار فناوری اطلاعات تجلی پیدا می‌کند.
جهرمی خاطرنشان کرد: نقش اصلی در زمینه ارتقا و تحول بهره‌وری بخش آب و برق توسط وزارت نیرو محقق خواهد شد و وزارت ارتباطات نیز برای اجرایی شدن این مهم در کنار صنعت آب و برق خواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خطاب به فعالان صنعت آب و برق، گفت: ظرفیت این مجموعه در حوزه مقرراتی و نیز ظرفیت‌های بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات به شکل کامل و تمام در اختیار شماست. براین اساس تمام ظرفیت خود را به میدان خواهیم آورد تا سند برنامه اقدام مشترک دو وزارتخانه به خوبی عملیاتی شود.
جهرمی تصریح کرد: مطمئناً دستاورد هم افزایی مهندسان کشور در زمینه آب و برق و فناوری اطلاعات برای مردم شیرین و برای کشور افتخار آفرین خواهدبود.
وی با تاکید بر اینکه امروزه صنعت برق از مشکل نقدینگی رنج می‌برد، گفت: با استفاده از شبکه آب و برق بایستی منابع جدیدی ایجاد شود که با کمک استفاده از فناوری اطلاعات می‌توانیم درآمدهای بیشتری برای این صنعت ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه سیاست ما توسعه صنایع داخلی است، گفت: مهم‌ترین دستاورد این همایش این است که به یک مدل اقتصادی موفق برسیم. سپس به عنوان دولت کنار بنشینیم و اجازه دهیم افرادی که در این عرصه کار می‌کنند، از جمله بخش خصوصی فعالیت کند و ما ناظران منطقی باشیم و آنها را هدایت کنیم.
در این جلسه هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز اظهار داشت: در تحقق این سند اهدافی مورد نظر واقع شده که در آن مصوبه شورای عالی اشتغال، دستیابی به اهداف ایجاد اشتغال در بخش فاوا، رشد بهره وری در کشور، توسعه اقتصاد دیجیتال و... نهفته است.
وی ادامه داد: در تدوین سند اقدام مشترک، اهداف کلان وزارت نیرو در صنعت آب و برق و تعیین اقدامات و زیرساخت‌های این صنعت مورد اهمیت است.
فلاحتیان با اشاره به اینکه برای تدوین این سند، مطالعات گسترده‌ای انجام شده و تجربیات کشورهای خارجی نیز مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: در این باره گزارش های متعددی در حوزه فناورهای نوین مورد بحث و بررسی واقع شد و با اطلاعات جامع و کامل این سند تدوین شده است.
مشاور وزیر نیرو گفت: اهمیت ICT در شبکه برق رسانی، ورود منابع انرژی‌های تجدیدپذیر، راهکارهای مدیریت شبکه برق، بهره‌وری مناسب از شبکه و... در این سند مورد تاکید است.
وی عنوان کرد: به‌کارگیری فناورهای نوین اطلاعات در صنعت برق تاثیرات بسزایی را به‌دنبال دارد که مهم‌ترین آنها ارتقای خدمات بهتر به مشترکین و بازگشت سرمایه است.
فلاحتیان به تبیین سند برنامه اقدام مشترک دو وزارتخانه نیرو و ارتباطات براساس دستورالعمل‌ها اشاره کرد و گفت: این سند بر اساس سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، سند ملی راهبردی انرژی کشور و برنامه های راهبردی وزارت نیرو تبیین شده است.
مشاور وزیر نیرو به اهداف کلان صنعت برق بر اساس اسناد بالادستی در این سند مشترک اشاره کرد و گفت: در این سند اهداف مهمی از جمله کاهش تلفات برق، تامین برق مطمئن و پایدار، توسعه بازار برق رقابتی، توسعه آموزش و توانمند سازی و.. .مورد اجرا است.
وی از اهداف مشترک دو وزارتخانه نیرو و ارتباطات در این سند گفت و بیان داشت: 6 هدف اصلی اعم از ارتقای حوزه سیاستگذاری در تحول دیجیتال، توسعه فضای کسب و کار دیجیتال، استفاده مشترک از زیر ساخت ها، ارتقای سطح هوشمندی و بهره وری ICT، ارتقای امنیت فاوا در حوزه آب و برق و فرهنگ سازی و ارتقای دانش در دستور کار وزارتخانه‌های ذکر شده است. فلاحتیان در انتها به ساختار اجرایی سند مشترک اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری خوب دو وزارتخانه و مدیریت کلان معاونت‌های تخصصی آنها بتوانیم هر چه زودتر این سند را به مرحله اجرا در آوریم؛ در این زمینه، هم اکنون طرح‌هایی در این سند به بهره‌برداری رسیده که نمونه ای از آنها اجرای پایلوت شبکه هوشمند توزیع و مصرف برق، توسعه ظرفیت مخابرات و انتقاد داده و...است.
شایان ذکر است، در راستای همکاری‌های سه جانبه وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه نیرو، سند برنامه اقدام مشترک میان دو وزارت‌خانه به امضا رسید که اسناد مطالعات پشتیبان و تدوین سند بخش برق مربوط به سند برنامه اقدام مشترک، توسط پژوهشگاه نیرو و با راهبری مهندس فلاحتیان تهیه گردیده است. همچینن پیرو امضای سند برنامه اقدام مشترک بین وزارتخانه‌های نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز " برنامه‌ریزی و پشتیبانی فنی سند اقدام مشترک توسعه کاربردهای فناوری‌های نوین فاوا با رویکرد تحول دیجیتال در صنعت برق" در پژوهشگاه نیرو راه اندازی شد.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.