یکشنبه 30 اردیبهشت 1403

یکی از ابزارهای مهم بهره‌وری انرژی قطعا هوشمند سازی است

دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از آنجایی که هم اکنون در عصر فرا اطلاعات زندگی می‌کنیم، لذا  زندگی ما به شدت متأثر از شرایط صنعت است. بدون شک با توجه به قیمت تقریبا ارزان انرژی در کشور، یکی از راه‌های بهره‌وری انرژی قطعا هوشمند سازی است.

یکی از ابزارهای مهم بهره‌وری انرژی قطعا هوشمند سازی است
26 تیر 1396 11:29

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو،  سیروس وطن‌خواه دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر در مراسم اختتامیه نمایشگاه محصولات و خدمات هوشمند عنوان کرد: هوشمند سازی علاوه بر مزیتهای بسیار مهمی همه به آن واقف هستیم، در صنعت برق چه در افزایش دقت اندازه‌گیری به عنوان گام نخست برنامه‌ریزی، چه در قابلیت مدیریت و کنترل، مدیریت در Real Time، در ارتقای کیفیت برق و در کاهش تلفات واقعا یکی از راهکارهای اصیل کاهش تلفات است.  هوشمندسازی در ارتقای بهره‌وری، در صرفه‌جویی و حتی تولید برق ، در مدیریت هوشمند شبکه های توزیع و .... اثرات تعیین کننده‌ای دارد.

وی افزود: امروزه به دلیل عدم امکان  کنترل و یا نداشتن سنجه واقعی از میزان مصرف و نداشتن ابزارهای کافی خیلی از تولیدات را به ناچار از  دست می دهیم و نمی توانیم کنترل کنیم و بدون شک یکی از ابزارهای مورد نیاز در این  قضیه هوشمند سازی است.

وی ادامه داد: به زعم گزارشات سازمان‌های معتبر بین‌المللی و مجموعه مطالعات راهبردی کشور، بدون شک هوشمندسازی یکی از فناوری‌های مورد توجه مسئولان بوده و آمارهای اقتصادی در این حوزه در اذهان عمومی نمی‌گنجد و این مسئله نشان از اهمیت این موضوع دارد.

وطن خواه اعلام کرد: به جهت چند وجهی بودن مسئله هوشمند سازی و مزیتها و مخاطرات مختلفی که این موضوع برای کشور دارد، خوشبختانه شورای عالی مجازی به ریاست رئیس جمهور یک دبیرخانه برای بحث اینترنت اشیاء و هوشمند سازی در کشور مصوب کرده است که اردیبهشت ماه فعالیت این دبیرخانه رسما از طرف دولت اعلام گردیده است و مرکز همکاریهای علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری به عنوان دبیر این دبیرخانه در حال خدمت رسانی به جامعه است و قصد این دبیرخانه این است که تمام بازیگران این عرصه در حوزه های مختلف را گرد هم آورد. ما امروز شاهد اقدامات و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه  هستیم.

وطن‌خواه با بیان اینکه هوشمندسازی یکی از ابزارهای کنترل میزان مصارف است، افزود: امروزه به علت عدم کنترل دقیق میزان مصارف بسیاری از تولیدات این مسئله چه در سطح خانواده و چه در سطح جامعه مورد تأکید است و امید آن می‌رود تا این خلأ از طریق هوشمندسازی پر شده و شاهد خروجی مناسب باشیم.

وی تاکید کرد: توسعه این امر میسر نخواهد شد مگر با عدم نگاه بخشی و حضور تمامی دست اندرکاران این حوزه و ایفای نقش آنها. بدون شک وزارت نیرو یکی از پیشگامان این عرصه است.

وی در پایان بیان کرد: هوشمندسازی شبکه برق ترکیبی از مفاهیم دانشی، فناوری و میزان بهر‌ه‌وری با نگاه ملی و عدم نگاه بخشی است که امیدواریم با همکاری و اقدامات وزارت نیرو و شناسایی نقاط ضعف و قوت تمامی حوزه های دخیل از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد ثمرات مناسب این موضوع باشیم.