«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» به منظور همافزایی و هماهنگی فعالیت بخش¬های مختلف صنعت برق، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها و مدیریت نظاممند حمایت از شرکت¬های دانشبنیان مرتبط با توسعه فناوریهای شبکه هوشمند برق و انرژی در قالب مراکز رشد و پارک¬های علمی و فناوری و صندوق¬های مالی حمایت از پژوهش، با مراکز علمی، تحقیقاتی، دانشگاهها و شرکتها و بخشهای مختلف پژوهشگاه نیرو، همکاریهای علمی و صنعتی میکند.
- صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی
این صندوق باهدف کمک به توسعه و ارتقای پژوهش و فناوری در صنعت برق کشور از طریق ارائه خدمات مالی ویژه به کارآفرینان متخصص و نوآور با محوریت بخش خصوصی و گسترش فعالیتهای بخش غیردولتی در عرصههای تحقیقات دانش بنیان و جذب دانش فنی در پژوهشگاه نیرو شروع به فعالیت کرده است.
«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» به منظور حمایت از شرکتهای فناور نوپا و کارآفرینان در زمینه هوشمند سازی برق و انرژی، طرحها و پروژههای این شرکتها را موردبررسی قرار داده و واحدهای فناور واجد شرایط را برای حمایت مالی به صندوق پژوهشگاه معرفی میکند.
- معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری- ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال و اتصال پذیری و ارتباطات
ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات با هدف شناسایی ضرورتهای کشور در حوزه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات و ظرفیتهای زیستبوم، رفع موانع و تسهیلگری در فرآیند توسعه این فناوریها در خرداد ماه 1402 طی حکمی از سوی معاون محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تشکیل شد.
همچنین ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال با اتخاذ رویکرد ملی و فرادستگاهی و توجه به مزیتها و و مقتضیات بومی و بهرهمندی از دستاوردهای مفید ملی و بین المللی نسبت به همافزایی فعالیتهای مرتبط با توسعه و بهبود محیط کسب و کار، توسعه زیستبوم استارتاپی و جلب مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حوزه اقتصاد دیجیتال و تعامل با دستگاههای ذیربط این حوزه فعالیت داشته است.
عطف به ارتقاء ساختار، کوچکسازی و چابکسازی سازمانی بنابر پیشنهاد معاون محترم توسعه اقتصاد دانشبنیان، ستاد «توسعه اقتصاد دانشبنیان دیجیتال، اتصالپذیری و ارتباطات» با تلفیق دو ستاد «توسعه اقتصاد دانشبنیان دیجیتال» و ستاد «توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات» ایجاد شده است. توجه جدی به فناوریهای آینده و فرین در بخش دیجیتال، اتصالپذیری و ارتباطات و هوشمندسازی و حمایت از نوآوران و کارافرینان دانش بنیان یکی از اولویتهای ستاد می باشد. سعی بر آن است با استفاده از ابزارهای نوین فناوری اطلاعات و ارتباطات در این عرصه گامهای جدی برداشته شود. همچنین ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست بوم نوآوری، فناوری و توسعه بازار دانش بنیان اقتصاد دیجیتال با تکمیل زنجیره ارزش و تأکید بر مشارکت بازیگران مختلف بر اساس اسناد بالادستی، تشکیل کنسرسیومهای تخصصی جهت توسعه توانمندیهای کشور در این حوزهها و پیادهسازی پروژههای اقتصادی پیشران و استراتژیک در این حوزه با بهره گیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور و همکاری مرکز راهبردی ستادهای ویژه اقتصاد دانش بنیان و توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان دیجیتال و تسهیل در صدور مجوزات و دسترسیهای مربوطه جزء اولویتهای اصلی این ستاد می باشد.
«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» با ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان دیجیتال و اتصالپذیری و ارتباطات در جهت حمایت از توسعه فناوریهای حوزه هوشمندسازی برق و انرژی همکاری مینماید.
- دفتر تجاریسازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو
دفتر تجاریسازی و اکتساب فناوری در راستای تولید و ارائهی محصولات و خدمات دانشبنیان و نوآورانه در صنعت برق و انرژی، و حمایت هوشمندانه و هدفدار از نوآوریهای متناسب با اولويتها و مزيتهای نسبی كشور فعالیت خود را در پژوهشگاه آغاز کرده است.
«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» پس از بررسیهای لازم طرحهای شرکتهای دانش بنیان و نوپا، این شرکتهای را به منظور اقدامات حمایتی «از فاز ایدهپردازی و مسألهیابی گرفته تا فاز آزمون ایده و تحقیق و توسعهی محصولات، و سپس تولید صنعتی و تجاریسازی محصول در بازارهای داخلی و صادرات» به دفتر تجاریسازی پژوهشگاه نیرو معرفی میکند.
شرکت توانیر به عنوان زیرمجموعه وزارت نیروی کشور در بخش تولید، انتقال و توزیع برق، مأموریت مدیریت عرضه و تقاضای کارا، مطمئن، پایدار و فراگیر برق را بر عهده دارد و لذا یکی از متولیان سفارش پروژههای توسعه فناوری در حوزه نیرو در کشور میباشد.
«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» با ایفای نقش تسهیلگری در بههم رسانی عرضه و تقاضا در حوزه مرتبط در نظام نوآوری فناوری و تحقق کارکردهای جهتدهی سیستم و درنهایت شکل دهی به بازار در نظام نوآوری فعالیت مینماید.
- مرکز توسعه فناوری صنعت برق و انرژی پژوهشگاه نیرو
این مرکز در پژوهشگاه نیرو از کارآفرینان و شرکتهای نوپا با ارائه خدمات مالی، مشاوره و آموزش، آزمایشگاهی و استقرار در مراکز رشد حمایت میکند.
«مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری شبکه هوشمند برق و انرژی» به عنوان واحد تخصصی جهت حمایت از توسعه فناوریهای مرتبط با شبکه هوشمند با بررسیهای لازم، واحدهای فناور واجد شرایط را جهت جذب به مرکز رشد معرفی و حمایت مینماید.