وزرات نیرو، پژوهشگاه نیرو، اجباری شدن استاندارد
دوشنبه 19 خرداد 1404
EN

اجباری شدن استانداردهای ‌ملی در صنایع‌ سردخانه‌ و نوشابه/ تعیین معیارهای ‌جامع برای انرژی ‌مصرفی در کشور

.

اجباری شدن استانداردهای ‌ملی در صنایع‌ سردخانه‌ و نوشابه/ تعیین معیارهای ‌جامع برای انرژی ‌مصرفی در کشور
18 خرداد 1404 13:32

در راستای برگزاری کمیسیون‌های تخصصی یکصد و هجدهمین اجلاسیه شورای عالی استاندارد و با هدف بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور، استانداردهای ملی مرتبط با صنایع سردخانه و نوشیدنی‌های گازدار در دستور کار قرار گرفت. این استانداردها با تأکید بر تعیین معیارهای جامع مصرف انرژی، نقش مؤثری در کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اوج مصرف، خواهند داشت.

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، جلسه کمیسیون‌های ‌تخصصی یکصد و هجدهمین اجلاسیه شورای ‌عالی ‌استاندارد با حضور مدیران و نمایندگان سازمان‌ ملی ‌استاندارد ایران، وزارت‌خانه‌های ‌نیرو، نفت، صمت، علوم، ارتباطات، بهداشت، جهادکشاورزی و تعاون، سازمان‌ محیط‌ زیست و اتاق ‌بازرگانی برگزار شد و در این جلسه استانداردهای ‌ملی 23261 سردخانه‌های‌ مستقل نگهداری مواد خوراکی 500 تن و بالاتر- تعیین‌معیار مصرف‌انرژی" و استاندارد 23151 " نوشابه گازدار و ماءالشعیر - معیارهای مصرف ‌انرژی در فرآیندهای ‌تولید" در دستورکار قرار گرفت و به منظور تصویب نهایی به شورای عالی استاندارد ارجاع شد.

تدوین استانداردهای تعیین معیارهای مصرف انرژی در صنایع سردخانه و نوشابه گازدار و ماءالشعیر، بر‌عهده پژوهشگاه ‌نیرو و ساتبا بوده و نمایندگان وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی، صمت و سازمان‌های ملی ‌استاندارد ایران، برنامه و بودجه و محیط‌زیست در این‌امر مشارکت مؤثر و فعالانه‌ای داشته‌اند.نماینده وزارت نیرو در سلسله جلسات کمیسیون‌های ‌مذکور "رضا عفت‌نژاد" بود.

 بر اساس این گزارش، از آنجا که هدف از تدوین استانداردهای‌ ملی در این‌حوزه، تعیین معیارهای ‌جامع برای انرژی ‌مصرفی، در کشور است؛ تدوین و الزام بر رعایت استانداردهای معیار مصرف ‌انرژی در بخش‌های‌ مختلف صنعتی، تجاری، اداری و مسکونی و نظارت بر اجرای ‌استانداردها از جمله اقدامات‌ مؤثر در کاهش‌ چالش ناترازی ‌انرژی در کشور است، از این رو اجباری ‌شدن این استانداردها تأثیر به‌سزایی در بهینه‌سازی مصرف ‌انرژی به‌خصوص در ساعات اوج مصرف ‌برق، خواهد داشت.

دامنه‌ کاربرد استاندارد 23261 برای سردخانه‌های نگهداری مواد خوراکی با ظرفیت‌ اسمی 500 تن و بالاتر است که در سه‌رده بالای ‌صفر، پایین‌ صفر و دومداره در کشور طبقه‌بندی می‌شوند. همچنین دامنه کاربرد استاندارد 23151 شامل واحدهای تولیدکننده نوشابه‌ گازدار و ماءالشعیر است.

با توجه به‌ سطح ‌پوشش‌دهی و سازگاری ‌استانداردهای مذکور در اغلب اقلیم‌ها، مناطق و شهرهای‌ مختلف کشور برای بهینه‌سازی مصرف ‌انرژی در بخش‌های‌ مرتبط، با اجباری ‌شدن و الزام در پیاده‌سازی و نظارت بر اجرای ‌آنها، ظرفیت قابل‌‌توجهی در خدمات ‌آموزش، طراحی، مشاوره، پیمانکاری و ممیزی ‌انرژی با بهره‌مندی از پتانسیل شرکت‌های ‌دانش‌بنیان و تخصص‌های‌ کارشناسی در مراکز رشد و پارک‌های‌ علم و فناوری ایجاد می‌شود و در این‌ حوزه توسعه کسب‌وکار قابل‌توجهی، شکل خواهد گرفت.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.