وزارت نیرو, پژوهشگاه نیرو,توسعه همکاری های مشترک, تسپام, همکاری‌های دوجانبه منطقه ای, مرکز مطالعات سیاسی وبین المللی و مرکز تحقیقات استراتژی و سیاست انرژی ترکیه (تسپام)
جمعه 07 اردیبهشت 1403

وبینار همکاری مشترک میان پژوهشگاه نیرو، مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی و مرکز تحقیقات استراتژی و سیاست انرژی ترکیه (تسپام) برگزار شد

با هدف آشنایی و توسعه همکاری‌های مشترک، وبیناری با موضوع همکاری‌های دو جانبه و منطقه‌ای میان پژوهشگاه نیرو، مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی و مرکز تحقیقات استراتژی و سیاست انرژی ترکیه (تسپام) در تاریخ چهارم اسفندماه 1400 با حضور روسا و مدیران این موسسات به صورت برخط برگزار شد.

15 اسفند 1400 10:23
این وبینار با حضور دکتر مجید قافله باشی "معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی"، آقای اوگوژان اکیینر "رئیس مرکز تسپام"، دکتر مهدی احسانیان "سرپرست پژوهشگاه نیرو"به صورت برخط آغاز گردید. همچنین از سوی پژوهشگاه نیرو ، مهندس حمیدچیت‌چیان "مشاور عالی ریاست "، دکتر محمدساتکین "مشاور وزیر نیرو"، دکتر عباس بحری "رئیس پژوهشکده انرژی و محیط زیست"، دکتر اشکان ذوالریاستین "رئیس اداره امور بین الملل" و دکتر نسترن ریاحی " مدیر دفتر ریاست و روابط عمومی"از جمله اعضای دیگر حاضر در این جلسه بودند.
دکتر احسانیان ضمن اشاره به مشکل انرژی به عنوان مسئله‌ای جهانی؛ کمبود انرژی و تامین آن را نه تنها در ایران و ترکیه، بلکه در همه جای دنیا دارای اهمیت عنوان نمودند و در ادامه از آمادگی پژوهشگاه نیرو جهت همکاری‌های چندجانبه و تعاملات بین‌المللی جهت انتقال دانش و تجربه خبر دادند.
در بخش اول این جلسه ظرفیت‌ها و چالش‌های بخش انرژی، آخرین تحولات بخش انرژی و همچنین چالش‌ها و فرصت‌های اصلی پیش‌رو در حوزه انرژی در ایران و ترکیه و انرژی و بازار انرژی از سوی سخنرانان دکتر مجید قافله باشی "معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی"، آقای اوگوژان اکیینر "رئیس مرکز تحقیقات استراتژی و سیاست انرژی ترکیه (تسپام)"، پروفسور "لونت کنار"معاون موسسه تسپام"، مورات نویان "مدیر مطالعات فنی تسپام"، به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر عباس بحری، "رئیس پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو" ضمن اشاره به وضعیت انرژی ایران و جایگاه انرژی تجدیدپذیر، به فعالیت‌های پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو اشاره نمودند و به ذکر مواردی در خصوص آینده این موضوع و پتانسیل‌های کار بر روی انرژ‌ی‌های تجدیدپذیر پرداختند.
جلسه سخنرانی با ارائه آقای لطفی تسکی‌ران "محقق تسپام " و دکتر خلیل شیرغلامی "رایزن وزارت امور خارجه" ادامه یافت.
در بخش دوم این جلسه که با سخنرانی آقای مرات بکریکلی "مدیر هیئت تحلیل و پیش بینی جهانی " از موسسه تسپام آغاز شد؛ روابط دوجانبه و همکاری در بخش انرژی، زمینه‌های بالقوه همکاری دوجانبه انرژی، سناریوها و رویکردهای ممکن برای همکاری جدید در بخش انرژی در ایران و ترکیه میان موسسات مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر اشکان ذوالریاستین، رئیس اداره امور بین الملل پژوهشگاه نیرو ضمن معرفی پژوهشگاه نیرو؛ به پتانسیل‌های پژوهشگاه جهت همکاری بین‌المللی و توانمندی‌های قابل ارائه به کشورهای همسایه اشاره نمود و به بیان موضوعات مورد علاقه‌ی پژوهشگاه برای همکاری مشترک با موسسه تسپام با توجه به حوزه کاری این موسسه پرداختند و از همکاری علمی دو موسسه در قالب انتقال تجربیات و اشتراک دانش استقبال کردند.
در ادامه این وبینار همکاری مشترک، دکتر عبدالله آلتون، "مدیر مطالعات اقتصادی از تسپام"، آقای اوگوژان اکیینر "رئیس موسسه تسپام"و دکتر مجید قافله‌باشی "معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی" مطالبی را در خصوص همکاری‌های بین‌المللی در حوزه انرژی و در قالب انتقال تجربیات و اشتراک دانش در منطقه مطرح نمودند.