مقام معظم رهبری, وزیر نیرو, محرابیان, محورهای سخنرانی,

محورهای سخنرانی وزیر نیرو در جلسه با مدیران صنعت آب و برق کشور 30 شهریور 1400

محورهای سخنرانی وزیر نیرو در جلسه با مدیران صنعت آب و برق کشور  30 شهریور 1400

• اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالي) در دیدار با هیئت محترم دولت
    • شما برادران عزیز در برهه دشواری مسئولیت را پذیرفته‌اید؛ اگر ان‌شاءالله از طرفی تلاش مجاهدانه و شبانه‌روزی و خستگی ناپذیر و از طرفی توسل و توکل به خدای متعال را برای خودتان سرمایه قرار دهید، قطعا بر مشکلات فائق خواهید آمد.
    • از هر ساعتی و فرصتی استفاده کنید و نگذارید وقتی که متعلق به مردم و اسلام است تضيیع شود.
    • همت‌تان را متمرکز کنید بر اینکه یک پاک‌سازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه را در تمام عرصه‌های مدیریتی به وجود بیاورید.
    • اگر حرف و عمل مسئولین یکی باشد، مردم به شما اعتماد می‌کنند.

 شاخص‌های برنامه وزارت نیرو در دولت سیزدهم
    • ارائه یک برنامه جامع و كامل بمنظور رساندن صنعت آب و برق به جایگاه واقعی خود در طول 4 سال آینده
    • عملیاتی کردن كمترين وابستگی به منابع عمومی دولتی و استفاده از روش‌های تامین منابع و سرمایه‌گذاری غیردولتی بویژه در حوزه برق
    • انتظار می‌رود تمام مدیران در سطح کشور، پروژه‌های خود را شناسایی و نسبت به پیگیری اجرای آنها در طول چهارسال آینده، مجدانه اقدام نمایند.
    • مهمترین تکلیف این وزارت‌خانه پیگیری اجرای پروژه‌ها بصورت هفتگی و ماهیانه، با حضورمدیران و مسئولین مربوطه می‌باشد و در صورت وجود مشکلات، با کمک گرفتن از ظرفیت‌های داخل و خارج این وزارت‌خانه نسبت به رفع آن اقدام گردد.
    • ایجاد مرکز جهادآب‌رساني در وزارت نیرو و قرارگاه جهاد آب‌رساني به ریاست وزیر نیرو و حضور مدیران ارشد آب و متخصصین وخیرین کشور
    • مقابله جدی با فساد از مهمترین برنامه‌های دولت سیزدهم است.
    • اسراف، تبذير و تجمل‌گرایی در وزارت نيرو قابل‌تحمل نيست و رسيدگي به امور همكاران تا جايي كه قانون اجازه مي‌دهد، مورد درخواست است.
    • هماهنگی و همدلی در سطح وزارت‌خانه و توجه ویژه به شورای هماهنگی استانها و تشکیل جلسات هفتگی و مستمر و اطلاع‌رسانی سریع و دقیق تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های ابلاغی مدیریت ارشد با کمک روابط‌عمومی‌ها

 سفرهای استانی
    • سفرهاي استاني جزو برنامه‌هاي محوري دولت سيزدهم است. در هر سفر، رسیدگی به وضعیت استان، بررسی پروژه‌های استانی و تصویب پروژه‌های جدید مدنظر قرار خواهد گرفت.
    • انجام پروژه‌ها در زمان وعده داده‌شده جزو اصول است و مهمترین شاخص ارزیابی مدیران، پیگیری اجرای پروژه‌ها خواهد بود. انجام پروژه‌ها در زمان وعده داده‌شده با درج روزشمار و پیگیری‌های جدی مدیران و مسئولین مربوطه میسر می‌باشد.
     حوزه برق
    • توجه برنامه وزارت نیرو در دولت سیزدهم به رشد همزمان توسعه در بخش‌های دولتی،خصوصی و تجدیدپذیر و مدیریت تقاضا بمنظور تامین برق مطمئن و پایدار برای آحاد مردم و رفع محدودیت و خاموشی در کشور
    • توجه به تامین زیرساخت‌های لازم برق در جهت رشد اقتصادی و پاسخگویی کامل به نیازهای درخواستی
    • تامین برق فعالان اقتصادی و تشویق مصرف‌کنندگان به احداث نیروگاه
    • برنامه‌ریزی در جهت تامین سوخت زمستانی و تامین برق
     حوزه آب
    • توجه ویژه به مدیریت مصرف آب در راستای تامین نیازهای بخش‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی و در نتیجه امکان رشد و توسعه مطلوب اقتصادی
    • پیش‌بینی اعتبارات لازم در جهت اتمام پروژه‌های موجود و اتخاذ تدابیر سختگیرانه در تعریف و شروع پروژه‌های جدید
    • توجه ویژه به شهرهایی که دارای تنش آبی بالایی می‌باشند و استفاده از گروه‌های جهادی و مردمی در جهت آبرسانی روستایی
    • استفاده از آب‌های غیرمتعارف از برنامه‌های جدی بخش آب است ولی در این زمینه افراط و تفریط نشود.
    • رعایت ملاحظات زیست‌محیطی امری شرعی، قانونی و عقلی است.
    • مدل‌های ارائه شده در بخش مدیریت آب کشورنیاز به فکرهای جدید، مدل‌های جدید و دگراندیشی با همکاری سایر ارگان‌ها ومدیریت وزارت نیرو دارد.
    • توجه ویژه به اقتصاد آب، اما نه با افزایش قیمت آب، بلکه ارائه سیاست‌ها و تحلیل‌های اقتصادی مناسب
    • تامین آب شرب مردم بسیار ضروری و مهم است و قطعی آب شرب خط قرمز وزارت نیرو محسوب می‌گردد.
    • ارائه برنامه جامع و کامل مدیریت آب با نگرش بر ارزش‌گذاری در موضوع تقاضا و مصرف.