جمعه 07 اردیبهشت 1403

نخستین جلسه ارزیابی طرح‌های فناورانه پژوهشگاه نیرو برگزار شد

این جلسه به منظور اطلاع‌رسانی آخرین وضعیت انجام طرح‌ها، آگاهی از شیوه‌ها و متدولوژی‌های به کارگرفته شده در انجام طرح‌ها، استفاده از تجربیات و دانش فعالیت‌های مشترک دیگر طرح‌ها، هم افزایی طرح‌ها در تکمیل یکدیگر، بیان چالش‌ها، مشکلات و موانع به صورت مستمر دوشنبه هر هفته برگزار خواهد شد.

نخستین جلسه ارزیابی طرح‌های فناورانه پژوهشگاه نیرو برگزار شد
20 خرداد 1398 17:46

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ در اردیبهشت ماه سال 95، 40 سند راهبردی توسعه فناوری رونمایی شد. این اسناد در راستای سیاست‌های کلی وزارت نیرو در صنعت برق و انرژی توسط تیم‌های تحقیقاتی پژوهشگاه و با مشارکت متخصصین هر حوزه از صنعت برق و انرژی تدوین گردید. پس از تدوین سند و نقشه راه توسعه فناوری، با درك ضرورت انجام مطالعات جامع در حوزه مختلف مورد نیاز صنعت برق و انرژی کشور و ضرورت همگامی با دانش فنی روز و توسعه فناوری‌ها، طرح‌های توسعه فناوری در راستای اسناد تدوین شده و با هدف پیشبرد امر مدیریت تحقیقات در حوزه فن‌آوری‌های مورد نیاز صنعت برق در دستور کار واحدهای مختلف پژوهشگاه نیرو قرار گرفت. این طرح‌ها به طور معمول فناوری‌های جدید را در بردارند و هر کدام خود به چندین پروژه و زیر پروژه تقسیم می‌شوند.
براساس این گزارش، به منظور اطلاع رسانی آخرین وضعیت انجام طرح‌ها، آگاهی از شیوه‌ها و متدولوژی‌های به کارگرفته شده در انجام طرح‌ها، استفاده از تجربیات و دانش فعالیت‌های مشترک دیگر طرح ها، پیشگیری از تکرار کارهایی که قبلا انجام شده و یا در سایر واحدها در حال انجام است، هم افزایی طرح‌ها در تکمیل یکدیگر، بیان مشکلات و موانع و دریافت نظرات و پیشنهادات برای رفع آنها، اطلاع رسانی درس آموخته‌های برگزاری نشست به همه همکاران پژوهشگاه نخستین ارزیابی طرح‌های توسعه فناوری برگزار شد و مقرر است تا جلسات ارزیابی سایر طرح‌ها نیز مستمرا در روزهای دوشنبه هر هفته برگزار گردد.
در نخسیتن جلسه این ارزیابی سه طرح " طراحی ساختار کلان راهبری شبکه برق ایران" ، طرح توسعه فناوری‌های کنترل انتشار آلاینده‌های هوا و گازهای گلخانه‌ای از نیروگاه‌های حرارتی کشور" و طرح توسعه و ارتقاء مدیریت آلاینده‌های آبی (فاضلاب‌های صنعتی و بهداشتی) در نیروگاه‌های بخاری تولید برق با هدف کمینه نمودن تولید فاضلاب‌های نیروگاهی و تصفیه فاضلاب‌ها به منظور بازگشت و استفاده مجدد در نیروگاه‌ها ویا دیگر صنایع مجاور" مورد ارزیابی قرار گرفت.
در این جلسه که با حضور مجریان و مدیران پروژه‌ها، مدیران طرح‌ها، روسای مراکز، مدیران گروه‌ها و روسای پژوهشکده‌ها (معاونت‌های تخصصی) و معاونین و رئیس پژوهشگاه نیرو و کارشناس و محققان پژوهشگاه برگزار شد؛ هدف از انجام طرح ارائه شده در جلسه، چرایی و منفعت مورد انتظار طرح برای صنعت برق و انرژی ، ذی نفعان طرح و اینکه چه واحدها و شرکت‌هایی در صنعت برق می‌توانند از نتایج طرح بهره مند شوند، همراستایی طرح با راهبردهای وزارت نیرو و برنامه پژوهشگاه ، زمان بندی انجام طرح، میزان پیشرفت و دستاوردهای طر ح تا زمان ارائه گزارش، چالش ها، مشکلات و موانع طرح و اقدامات آتی تشریح گردید
پس از تشریح هر طرح، پرسش هایی از سوی حضار مطرح گردید و از سوی مدیران طرح و اعضای پنل پاسخ داده شد.
در این جلسه مهندس حمید چیت چیان مشاور عالی ریاست پژوهشگاه نیرو، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسات، به آثار مثبت این هم اندیشی و ارزیابی در غنی تر شدن تحقیقات، صرفه جویی در استفاده از منابع و کاهش هزینه‌های از طریق جلوگیری از تکرار کارهای تحقیقاتی انجام شده ، هم افزایی بین طرح‌ها با استفاده از اطلاع از نتایج و دستاوردهای دیگر طرح‌ها، گرفتن ایده‌های جدید و رفع اشکالات طرح و غنی شدن نتایج طرح‌ها، افزایش انگیزه‌های کار و شور ونشاط علمی محققان پژوهشگاه با اطلاع از وسعت مجموعه فعالیت‌های انجام شده و اطلاع از کار جدید و عرضه نوآوری، توسعه افق تفکر و بینش علمی همکاران با به روز شدن در مسائل گوناگون حوزه برق و انرژی و یادگیری و انتقال تجربیات و بهره‌گیری از نظرات و پیشنهادات وانتقادات اشاره نمودند.
وی همچنین غنای دستاوردهای جلسه را منوط به مشارکت دوستانه ارائه کنندگان طرح‌ها و حضار دانست و نسبت به پیشبرد اهداف پژوهشگاه با برگزاری موثر این جلسات ابراز امیدوار کرد.