جستجو
جمعه 19 اردیبهشت 1404
ورود
ثبتنام
خانه
درباره ما
ریاست پژوهشگاه
ریاست
روابط عمومی
دبیرخانه اعضای هیات علمی
دفتر امور حقوقی، قراردادها
مدیریت برنامه، بودجه و بهرهوری
آشنایی با پژوهشگاه
دستاوردها و افتخارات
سند چشم انداز
هیات امنا
هیئت رئیسه
روسای پیشین
ساختار سازمانی
معاون پژوهشی
معاون فناوری
معاون توسعه مدیریت و منابع
چارت سازمانی
معاونت پژوهشی
معاونت پژوهشی
نمودار سازمانی
شورای پژوهشی
شورای انتشارات
کارگروه اخلاق در پژوهش
برنامه های حمایتی
تفاهمنامهها
چشمانداز بلند مدت
اسناد راهبردی بالادستی
اطلاعات تماس معاونت پژوهشی
امور آزمایشگاهها
دفتر امور پژوهشی
نمودار سازمانی
آییننامهها و دستورالعملها
فرمها
گزارشهای مدیریتی
اطلاعات تماس
اداره برنامهريزی پژوهشی
اداره پشتيبانی و خدمات پژوهشی
اداره نشر علم و پایش آیندهنگاری
اداره امور بین الملل
گروههای پژوهشی
فهرست گروههای پژوهشی
حوزه برنامهریزی و بهرهبرداری سیستمهای قدرت
حوزه مطالعات شبکههای فشارقوی
حوزه الکترونیک قدرت و ماشینهای الکتریکی
حوزه الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق
حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات، اتوماسیون و راهبری شبکه برق
حوزه مکانیک نیروگاهها
حوزه انرژی و محیط زیست
حوزه شیمی و مواد
حوزه سازههای صنعت برق
حوزه برنامهریزی کلان و علوم اقتصادی و مالی
حوزه علوم مدیریت، علوم اجتماعی و حقوق
تسهیلات و حمایتها
معاونت فناوری و نوآوری
معاونت فناوری و نوآوری
دفتر امور فناوری
مراکز توسعه فناوری
طرحها و اسناد توسعه فناوری
دفتر تجاریسازی و اكتساب فناوری
صندوق پژوهش و فناوری
مركز رشد
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معرفی معاونت
معرفی معاونت توسعه مدیریت و منابع
ساختار سازمانی معاونت توسعه مدیریت و منابع
آشنایی با معاون توسعه مدیریت و منابع
مدیریتها
مدیریت پشتیبانی و امور زیربنایی
مدیریت فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی
مدیریت سرمایه انسانی
مدیریت امور مالی
مستندات
مقررات بالا دستی
آییننامهها و دستورالعملهای وزارت نیرو
آییننامهها و دستورالعملهای پژوهشگاه نیرو
راهنمای مراجعین
تماس با ما
مرکز اسناد
کارنامه پژوهشی
تفاهمنامهها
اسناد راهبردی و نقشهی راه
مرکز اسناد پژوهشگاه نیرو
دریافت اسناد مدیریت مالی و ذیحسابی
ارتباط با ما
ارتباط با پژوهشگاه نیرو
تماس با ما
پیشنهادات و انتقادات
ارتباط با دفتر حراست و امور محرمانه
ارتباط با دفتر حراست و امور محرمانه
اطلاعرسانی (دفتر حراست و امور محرمانه)
رسانههای تصویری (دفتر حراست و امور محرمانه)
رسانههای تصویری
گالری ویدیو
اعضا
معرفی
درباره طرح
چشم انداز
اهداف کلان
وظیفه اصلی شبكهی برق، فراهم كردن ولتاژ با شكل موج مناسب، كیفیت توان بالا و به طور دائم برای مصرفكنندگان است. در سطح جهانی و ملی نیز با در نظر گرفتن عواملی مانند رشد جمعیت، بزرگ شدن شهرها، افزایش سرانهی مصرف انرژی الكتریكی و وابستگی كلیه فعالیتهای اجتماعی، صنعتی، كشاورزی، اقتصادی و خدماتی به انرژی الكتریكی و در عین حال، لزوم رشد شبكهی برق، تامین مطلوب انرژی الکتریکی امری اجتنابناپذیر و ضروری خواهد بود.
معمولاً شبكههای انتقال و توزیع برق بر اساس شرایط آب و هوایی و نیز الگوی بار مصرفی پایدار طراحی میشوند. لیکن، شرایط سنگین آب و هوایی و محیطی از جمله عوامل مهمی هستند كه عملكرد تجهیزات عایقی فشارقوی را در شبكه تحت تاثیر قرار میدهند و ممکن است که تنشهای زیادی را بر این تجهیزات وارد آورند و سبب اخلال سیستم قدرت شوند. عواملی چون آلودگیهای محیطی، دمای بالا یا تغییرات زیاد دما در محیط، رطوبت محیطی، بارشهای جوی، فشار بخار آب اشباع، پدیدهی شبنم، وزش بادهای شدید، یخزدگی، كاهش چگالی هوا ناشی از ارتفاع زیاد نسبت به سطح دریا، برخورد صاعقه و پدیدهی ریزگرد میتوانند سبب بروز مشكلات فراوان برای تجهیزات شبكه و عایقها شوند.
در مناطقی كه به آنها مناطق با اقلیم خاص گفته میشود، شدت برخی از عوامل محیطی مذكور به حدی است كه با اثرگذاری نامطلوب بر روی سطوح عایقی و تجهیزات فشارقوی، سبب تسریع پدیدههای زوال عایقی و پیرشدگی و در نتیجه، تغییر مشخصههای عایقی در زمانی كوتاهتر نسبت به سایر مناطق میشود؛ به گونهای كه به مرور زمان، مشخصههای عایقی نسبت به مشخصههای زمان طراحی در آغاز بهرهبرداری از آن تجهیزات فاصلهی زیادی پیدا میكنند. چنین مسئلهای میتواند كارایی تجهیزات فشارقوی و سطوح عایقی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و احتمال بروز شكست عایقی پیشبینی نشده را بیشتر نماید كه سبب قطعی غیرمنتظره و خاموشی ناخواسته خواهد شد. در عین حال، عمر تجهیزات فشارقوی نیز در این مناطق، سریعتر از مناطق دیگر كاهش مییابد و طی بازههای زمانی مشخص، ممكن است هزینهی تعمیر یا تعویض تجهیزات افزایش یابد. از همین رو، در مناطق جنوبی كشور، عایقها و تجهیزات فشارقوی به شدت در معرض پیرشدگی و آسیبدیدگی و كاهش طول عمر مفید قرار دارند كه این موضوع در گزارشات حوادث بهرهبرداری این مناطق بسیار گزارش شده است.
استفاده از فناوریهای نوین تجهیزات عایقی فشار قوی در مناطق با اقلیم خاص كشور، میتواند سبب كاهش اثرات نامطلوب محیطی بر روی مشخصات تجهیزات و عایقها و همچنین ممانعت از كاهش كارایی آنها حین بهرهبرداری شود كه طبیعتاً مانع از ضررهای ناشی از تحمیل هزینههای ناخواسته و بیش از حدِ پیشبینی خواهد شد. لیکن، طی سالهای اخیر، پذیرش مواد عایقی جدید در صنعت برق به كُندی صورت گرفته است كه علت آن را میتوان عواملی همانند محدودیتهای اقتصادی، تغییر در فناوریهای تولید و همچنین، الزامات مربوط به حصول احتمال بالا در عملكرد پیوستهی قابل اطمینان شبكه برق برای دورههای زمانی افزون بر 25 سال دانست. با این اوصاف، مطالعه و بررسیِ راهكارهای عملیِ مربوط به ارتقاء و بهبود شبكهی برق مناطق با اقلیم خاص كشور مسئلهای حائز اهمیت است. لذا، طرح توسعه فناوریهای نوین تجهیزات عایقی فشار قوی برای مناطق با اقلیم خاص ضرورت مییابد.
حال، با عنایت به توضیحات مذکور، سند راهبردی توسعه فناوریهای نوین تجهیزات عایقی فشار قوی در مناطق با اقلیم خاص، با هدف شناسایی آن دسته از فناوریهای نوین كه سبب بهبود كارآیی شبكهی برق در مناطق با اقلیم خاص كشور میشوند، تدوین گردیده است تا در نهایت، بتواند این فناوریها را دستهبندی نماید و روش اکتساب هر گروه فناوری را با توجه به معیارها تعیین کند.
هدف از انجام طرح حاضر، كسب دانش فنی به همراه تعیین ملزومات و نیازمندیهای فنی و تكنیكی و سختافزاری و نرمافزاری جهت ساخت و بكارگیری فناوریهای نوین تجهیزات عایقی فشار قوی در مناطق با اقلیم خاص با هدف پیشبینی و تشخیص آسیب و ارائه راهكارهای جلوگیری یا كاهش آسیب میباشد. سند راهبردی حاضر، مجموعه¬ای از چشمانداز، اهداف، سیاستها، راهبردها، اقدامات و برنامه¬های ساختاریافتهای است كه به دنبال توسعه فناوری با مداخله هوشمندانه دولت بوده و با پشتیبانی از نوآوری، آینده مطلوب از توسعه فناوری و مسیر رسیدن به آن را در كشور مشخص میكند. وجود یك سند راهبردی و نقشه راه جامع سبب هدایت صحیح فعالیتها و سرمایه مورد نیاز برای توسعه فناوریهای تجهیزات عایقی فشار قوی در مناطق با اقلیم خاص کشور و نیل به اهداف آن خواهد شد.
با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان، عزم و مجاهدت ملی، جمهوری اسلامی ایران در مسیر تحقق آرمانها و اصول خود در افق 1404، با اهتمام بر تحقق خوداتکایی ملی، افزایش رقابتپذیری اقتصادی و تجلی عدالت اجتماعی، با دستیابی به دانش فنی ساخت، توسعه و بهرهبرداری از تجهیزات عایقی فشار قوی سازگار با محیط زیست در مناطق با اقلیم خاص و در راستای کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات تجهیزات عایقی فشار قوی، افزایش طول عمر مفید تجهیزات عایقی فشار قوی، کاهش خاموشیهای ناخواسته شبکه برق و افزایش قابلیت اطمینان و ایمنی شبکههای انتقال برق در سطح ملی، تأمین برق پایا و اقتصادی را دنبال میکند.
کاهش تلفات برق ناشی از تجهیزات عایقی فشار قوی در شبکه انتقال و توزیع در مناطق با اقلیم خاص به میزان 50 درصد در 10 سال
کاهش 60 درصد از هزینههای تعمیر و نگهداری خطوط، پستها و تجهیزات عایقی فشار قوی در شبکه انتقال و توزیع برق مناطق با اقلیم خاص در 10 سال
کاهش 50 درصد از خاموشیهای ناخواسته شبکه برق در مناطق دارای اقلیم خاص در 10 سال
افزایش طول عمر مفید تجهیزات عایقی فشار قوی در رده انتقال مناطق با اقلیم خاص به میزان 25 درصد در 10 سال
افزایش طول عمر مفید تجهیزات عایقی فشار قوی در رده توزیع مناطق با اقلیم خاص به میزان 50 درصد در 10 سال
پروژههای اجرایی
این بخش در حال به روز رسانی می باشد.
دریافت اسناد راهبردی
خلاصه سند : 10 صفحه - 1.94 مگابایت
گزارش کامل : 600 صفحه - 11.4 مگابایت
اطلاعات تماس مجری طرح: مجيد رضايی
داخلی : 4768
آدرس پست الکترونیکی :
marezaei@nri.ac.ir
بازگشت به صفحه طرحها و پروژهای فناوری