پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403

برگزاری نخستین نشست تخصصی "اینترنت اشیاء و کاربردهای آن در حوزه آب و کشاورزی"

23 آبان 1397 11:06

اولین نشست تخصصی کاربردهای اینترنت اشیاء در حوزه آب، با همکاری پژوهشگاه نیرو و موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، در تاریخ 21 آبان سال 1397، با حضور نمایندگانی از وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اعم از: ستاد وزارت جهاد کشاورزی، معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، ستاد وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت مدیریت منابع آب ایران، اندیشکده تدبیر آب ایران و ... در محل پژوهشگاه نیرو برگزار گردید.
در این نشست آقایان دکتر فرهادی (عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف) و مهندس شیخله (مدیر واحد اینترنت اشیاء مرکز شبکه هوشمند، پژوهشگاه نیرو) به ارائه مطالبی در رابطه با اهمیت اینترنت اشیاء و کاربرد آن در صنعت آب پرداختند.
موضوعات محوری که در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت، به شرح ذیل می‌باشد:

• مفاهیم اولیه اینترنت اشیاء و ارزش افزوده آن در حوزه آب
  • تجارب موفق داخلی و خارجی سیستم‌های هوشمند مورداستفاده در حوزه آب و کشاورزی
  • چشم‌انداز بهره‌گیری از اینترنت اشیاء در حوزه آب و کشاورزی
  • بحث و تبادل نظر در رابطه با چالش‌های پیاده‌سازی اینترنت اشیاء در حوزه آب و کشاورزی
  • نظرسنجی از مدیران بخش آب کشور در رابطه با آینده اینترنت اشیاء در صنعت آب و کشاورزی
نتایج مباحث مطرح شده در این نشست تخصصی عبارتند از:
  • لزوم بررسی ملاحظات امنیتی اینترنت اشیاء و چالش‌های مرتبط با آن
  • لزوم بررسی و ارائه پروتکل‌های ارتباطی مناسب برای کاربردهای بومی در حوزه آب
  • لزوم تعیین نقش دولت و بخش خصوصی در پروژه‌های عملیاتی اینترنت اشیاء در کشور
  • لزوم وجود مدیریت صحیح بر هزینه‌ها و ارزش افزوده اینترنت اشیاء
  • لزوم ارائه راهکارهایی برای کاهش وابستگی به منابع خارجی و حصول استقلال و خودکفایی در این حوزه
  • لزوم بررسی توانمندی‌های داخلی و وضعیت فعلی لایه‌های مختلف اینترنت اشیاء در داخل کشور
  • لزوم بررسی وضعیت فعلی و زیرساخت‌های موجود کشور در بخش آب و کشاورزی

شایان ذکر است، نشست کاربردهای اینترنت اشیاء در حوزه آب و کشاورزی برای اولین بار در کشور، با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برگزار شده است و هدف آن ایجاد ادبیات مشترک و بسترسازی جهت بهره‌گیری از اینترنت اشیاء در حوزه آب و کشاورزی با همکاری موثر وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.