پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403

اولین جلسه هم‌اندیشی سند راهبردی" توسعه فناوری‌های کنترل و پایش خوردگی در صنعت برق"

اولین جلسه هم اندیشی سند راهبردی "توسعه فناوری‌های کنترل و پایش خوردگی در صنعت برق"، با حضور متختصصین خوردگی از دانشگاه‌ها، صنایع و انجمن خوردگی ایران در تاریخ هشتم شهریور ماه سال1396 در سالن دکتر رنجبر پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

اولین جلسه هم‌اندیشی سند راهبردی" توسعه فناوری‌های کنترل و پایش خوردگی در صنعت برق"
08 شهریور 1396 10:07

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه نیرو؛ در این جلسه که با حضور خبرگان و مهندسین خوردگی از دانشگاه‌ها و صنایع مربوطه برگزار شد، ابتدا آقای مهندس فتحی، مدیر کل امور فناوری پژوهشگاه نیرو با اشاره به تهیه 40 سند راهبردی در صنعت برق در پژوهشگاه نیرو، سند و نقشه راه توسعه کنترل و پایش خوردگی در صنعت برق را به‌ عنوان یکی از اسناد مهم برشمردند.
در ادامه آقای مهندس داور رضاخانی، مجری سند "توسعه فناوری‌های کنترل و پایش خوردگی در صنعت برق" به معرفی اجمالی سند و اهداف و دستاوردهای آن پرداختند. ایشان در خصوص اهداف سند، نحوه واگذاری پروژه‌ها به دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان، تجاری‌سازی محصولات، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، نحوه تعاملات ارکان مختلف سند، ایجاد شبکه گسترده متخصصین این صنعت و برگزاری سمینارها و کنفرانس‌های تخصصی خوردگی در صنعت برق توضیحاتی ارائه کردند. مجری سند خوردگی با اشاره به فراخوان واگذاری پروژه‌های فناورانه صنعت برق در وب سایت پژوهشگاه نیرو از اول تا دهم هر ماه، از اساتید و متخصصین دعوت نمودند تا درخصوص پروژه‌هایی که در حال برون‌سپاری هستند اقدام نمایند.
در ادامه آقای مهندس نمازی، معاون دفتر پشتیبانی فنی و نظارت بر تولید شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، بیان داشتند: این‌گونه جلسات هم ‌اندیشی هم برای اساتید دانشگاهی و صنعت‌گران و هم برای بخش تحقیقات وزارت نیرو فرصت بسیار مناسبی است و این رویکرد (تجمیع خبرگان یک موضوع) رویکردی مقدس است و باید کمک کنیم ضمن پیشبرد این سند، انجام آن برای تمامی بازیگران اجرای این سند یک افتخار باشد. ایشان استعلام از نیروگاه‌ها را برای بیان مشکلات خوردگی و تمرکز بر مشکلات موجود، از وظایف اصلی طرح‌های این سند بیان نمودند. هم‌چنین به مشارکت این طرح‌ها در قالب سند، در پروژه‌های احداث نیروگاهی و استفاده از تجارب صنعت نفت در این خصوص را ضروری شمردند.
در ادامه آقای دکتر موسوی ترشیزی، مدیر کل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی، در خصوص اجرای اسناد راهبردی توضیحاتی دادند. ایشان بیان داشتند طی چند سال گذشته در پژوهشگاه نیرو، ساختار پژوهشی کشورهای فعال در صنایع نیروگاهی بررسی گردیده است. نتیجه بررسی‌ها نشان از وجود اشکال در ساختار پژوهش کشور و نداشتن نظام پایدار پژوهشی دارد. به گفته ایشان پژوهش باید نظامی پایدار داشته باشد که با تغییر ریاست‌ها و مدیریت‌ها همچنان پایدار بماند و به مسیر خود ادامه دهد و هر پروژه‌ای که ارائه می‌شود؛ باید ساز وکار مشخص خود را داشته باشد و در یک کار پژوهشی از توان کل کشور استفاده شود. به این معنی که در انجام یک پروژه صنعتی، زمینه تخصصی صنایع مختلف و دانشگاه‌های سراسر کشور شناسایی شود تا واگذاری پروژه‌ها به درستی و دقت انجام پذیرد. پژوهشگاه نیرو با ارائه فراخوان طرح‌های فناورانه قابل واگذاری این هدف را دنبال می‌کند تا اساتید و خبرگان از سراسر کشور با مطالعه راهنمای واگذاری پروژه‌های فناورانه پژوهشگاه نیرو و همچنین هم‌خوانی موضوع پروژه با تخصص و تجربیات خود در خصوص انجام پروژه تمایل خود را اعلام نمایند. وی اعلام نمود در موضوع پژوهش، هم‌جهت شدن پژوهشگر و استاد دانشگاه برای نجات کشور ضروری است. در ادامه این جلسه همه‌ صاحب‌نظران، اساتید دانشگاه‌ها، فعالان صنعت، انجمن‌ها و شرکت‌های دانش بنیان به بیان نقطه نظرات خود در خصوص روند موثر ادامه اجرای سند و رفع نیازهای صنعت برق در این زمینه و بیان مشکلات خوردگی در شبکه تولید، انتقال و توزیع برق پرداختند.

نظرات ارسال شده

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.

ارسال نظر جدید

تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.