به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو، این لوح سپاس به منظور قدردانی از تلاش صورت گرفته در زمینه مشارکت پژوهشگاه نیرو، در تدوین "دستورالعملها و مشخصات فنی استاندارد سامانههای قابل حمل خورشیدی" به "داور رضاخانی" مدیر برنامهریزی و تایید صلاحیت آزمایشگاههای پژوهشگاه نیرو اعطا شده است.
تهیه و تدوین دستورالعملها و مشخصات فنی استاندارد سامانههای قابل حمل خورشیدی در شرکت توانیر با مشارکت پژوهشگاه نیرو، سازندگان و مشاوران انجام و از سوی شرکت توانیر ابلاغ شده است.
همچنین فناوری ساخت این سامانه در کشور بومیسازی شده است و با توجه به شرایط زندگی و جابهجایی عشایر، کیفیت و دوام سامانهها از اهمیت ویژهای برای شرکت توانیر برخوردار است و به همین سبب به طور مستمر ارزیابی و انجام آزمونهای نوعی و نمونهای و مطابقت با استاندارد با محوریت پژوهشگاه نیرو (مدیریت برنامهریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاهها در مرکز آزمون، بازرسی و استاندارد نیرو (آبانیرو)) و با همکاری آزمایشگاههای مرجع انجام میشود.
از ویژگیهای این سامانه، حفاظتهای فیزیکی، الکتریکی و IP بالا، پورتهای فلزی و ضربهگیرهای مناسب برای کارآیی بهتر و دوام بیشتر در سکونتگاههای دورافتاده و صعبالعبور عشایر است.
براساس این گزارش، با توجه به اینکه عدم دسترسی به برق یکی از مسائلی است که برای عشایر، مشکلات متعددی در پی دارد. در این راستا، استفاده از سامانه خورشیدی عشایری به دلیل حمل آسان نقش مهمی در تأمین برق موردنیاز برای عشایر کشور دارد.
طرح تأمین برق عشایر در جهت توسعه عدالت و ارائه خدمات متوازن در کشور از سال ۱۳۹۹ در دستور کار شرکت مادر تخصصی توانیر قرار گرفته و به صورت جدی در حال انجام است.
یکی از طرحهای این شرکت در سالهای اخیر با هدف محرومیتزدایی و برخورداری مناطق عشایری از نعمت برق، واگذاری سامانههای قابل حمل خورشیدی است. این سامانه میتواند برق را در سه روز غیرآفتابی در اختیار جامعه عشایری قرار دهد.