دوشنبه 11 اردیبهشت 1396
آقای دکتر گئورک قره‌پتیان در سال 1362 وارد دوره کارشناسی مهندسی برق (قدرت) دانشگاه تبریز شدند و این دوره را ظرف مدت سه سال و نیم و با کسب رتبه اول به اتمام رساندند. ایشان درجه کارشناسی ارشد خود را نیز با کسب رتبه اول در سال 1368 از دانشگاه صنعتی امیرکبیر (در زمینه قدرت) دریافت نمودند. ایشان در همان سال، به‌عنوان مربی در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشغول به کار شدند. همچنین در بهمن‌ماه سال 1370 با کسب رتبه اول در آزمون ورودی (در گرایش قدرت) وارد دوره دکتری دانشکده فنی دانشگاه تهران شدند و بعد از گذراندن دوره آموزشی دکتری در سال 1372 موفق به دریافت بورس موسسه تبادلات آکادمیک آلمان (Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD) شدند.
ایشان دوره تحقیقاتی دکتری را از سال 1372 لغایت 1375 در دانشگاه صنعتی آخن آلمان گذراندند و در بهار 1376 موفق به اخذ درجه دکتری مهندسی برق با درجه عالی از دانشکده فنی دانشگاه تهران گردیدند. بعد از فارغ‌التحصیلی، ایشان به‌عنوان استادیار فعالیت خود را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر شروع کرده و در سال 1383 به رتبه دانشیاری و در سال 1386 به رتبه استادی ارتقاء یافتند.
از آقای دکتر قره‌پتیان بیش از 800 مقاله منتشر شده است که از این مقالات، حدود 550 مقاله در کنفرانس‌های بین‌المللی داخل و خارج کشور ارائه شده است و بیش از 200 مقاله علمی پژوهشی و ISI نیز در مجلات معتبر داخل و خارج کشور چاپ شده‌اند. همچنین تعداد 3 مورد ترجمه کتاب و 4 مورد تألیف کتاب از ایشان برجای مانده است. هم‌چنین ایشان 10 طرح را نیز به اختراع رسانده‌اند.
مسئولیت‌های اجرایی ایشان عبارت‌اند از:
  • رئیس گروه آموزشی قدرت دانشگاه صنعتی امیرکبیر (1380-1382)؛
  • رئیس گروه برق و کامپیوتر- جشنواره بین‌المللی و جوان خوارزمی (1384)؛
  • رئیس پژوهشکده بهره‌برداری ایمن شبکه، پژوهشکده برتر کشور در سال 1385 (1384- تاکنون)؛
  • مدیرکل فنّاوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر (1384- 1387)؛
  • رئیس ستاد اینترنشیپ دانشگاه (1385- 1387)؛
  • رئیس ستاد مرکز توسعه کسب‌وکارهای کوچک وزارت صنایع (1385- 1387)؛
  • مدیر طرح کلان ملی شبکه هوشمند ایران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر (1391- تاکنون)؛
  • معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو - وزارت نیرو (1393- تاکنون).
ایشان از اعضای مرکز قطب علمی سیستم‌های قدرت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند و از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری در سال 2008 به‌عنوان استاد نمونه کشوری و هم‌چنین از طرف انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران در سال 2010 به‌عنوان پژوهشگر برتر ایران انتخاب شدند.
آقای دکتر قره‌پتیان عضو ارشد IEEE و عضو برجسته و عضو شورای مرکزی انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران هستند و از سال 1383 به‌عنوان سردبیر مجله این انجمن برگزیده شده‌اند. زمینه تحقیقاتی و تدریس وی شامل مباحث شبکه هوشمند، واحدهای تولید پراکنده، ریزشبکه‌ها و پایش ترانسفورماتورهای قدرت است.